Veekmas FG 15 C

Hyvin hoidetuilla kuljetusväylillä on erittäin merkittävä painoarvo maanalaisissa kaivoksissa. Veekmas FG 15 C on suunniteltu erityisesti tehokkaaseen työskentelyyn rajoittuneissa ja vaativissa kaivosolosuhteissa. Se on poikkeuksellinen matalaprofiilinen tiehöylä, joka on valmistettu kiinnittäen huomiota sen korkeaan suorituskykyyn ja alhaisiin käyttökustannuksiin.

Korkea suorituskyky koviin olosuhteisiin

Veekmas FG 15 C -tiehöylän vahva runko ja alusta yhdessä kulutusta kestävien komponenttien kanssa tekevät 19 000 kg painoisesta Veekmas FG 15 C -tiehöylästä ideaalisen tiehöylän ahtaisiin kaivosolosuhteisiin. Sen voimakas, vahvistettu rakenne on monin verroin vahvempi kuin perinteissä tiehöylissä, mikä tekee Veekmas FG 15 C -tiehöylästä soveliaan vastaamaan kovimpienkin kaivosolosuhteiden haasteisiin. Tekniset ratkaisut tekevät työskentelyn ahtaissa ja tiukkakäännöksissä kaivostunneleissa helpommaksi ja tehokkaammaksi.

Nivelet ovat erityisen vahvat, koska ne koostuvat suorista tapeista ja heloista. Veekmas FG 15 C -tiehöylässä ei ole lainkaan palloniveliä. Runkonivel sijaitsee hytin etuosan alla, mikä helpottaa kääntymistä ja pienentää kääntösädettä. Teräpöytä on kokonaan suojattu, joten epäpuhtaudet eivät pääse vahingoittamaan teräpöytää.

Teränturva­­järjestelmä iskuja vastaan

Matala öljynpaine ja edistynyt hydrauliikkajärjestelmä, jonka automaattinen, hydraulisesti toimiva teräniskunvaimennus parantavat tiehöylän iskunvaimennusominaisuutta tyypillisissä vaativissa kaivosolosuhteissa. Tämä tarkoittaa sitä, että tiehöylän emäterä nousee 10 cm ylöspäin hyppyyttämättä itse tiehöylää, kun terä kohtaa materiaalia, joka on liian kovaa höylätä halutulle tasolle, esimerikiksi esiin työntyvä kivi tai kallio. Tarvittaessa järjestelmä voidaan lukita.

Käännetty voimansiirto­­järjestelmä

Tiehöylässä on niin sanottu käännetty voimansiirtojärjestelmä, mikä tarkoittaa, että vaihteisto sijaitsee tiehöylässä takimmaisena. Se tuo monia etuja, kuten esimerkiksi poikkeuksellisen alhainen melutaso, helpommat huoltotoimenpiteet, parantunut painojakauma ja tehokkaampi jäähdytys. Vaihteiston sijainti ja konepeiton laskeva muoto mahdollistavat paremman kuljettajanäkyvyyden myös taaksepäin taaten turvallisen peruuttamisen.

Kuljettaja­­ystävällinen ohjaamo

Kippaava ROPS- ja FOPS-hyväksytty ohjaamo on turvallinen ja viihtyisä. Ohjaamon vakiovarusteisiin kuuluvat esimerkiksi automaattinen ilmastointi (sisältäen lämmityksen), säädettävä ja ilmajousitettu kuljettajanistuin, avattavat sivuikkunat molemmilla sivuilla sekä lämmitettävät ohjaamon peilit. Hallintalaitteiden sijoittelussa on huomioitu kuljettajaystävällisyys. Tiehöylässä on rattiohjaus, mutta myös joystick-ohjausmahdollisuus työvaihteilla ajettaessa. Nämä ominaisuudet yhdistettyinä poikkeukselliseen ohjattavuuteen tekevät tiehöylästä miellyttävän käyttää säilyttäen erinomaisen kuljattajanäkyyden. Lisäksi elektroninen koneenhallintajärjestelmä, led-valot, ohjauspyörä ja etupyörien joystick-ohjaus ovat vakiona.

Tekniset tiedot

Paino:

Koneen paino (ilman lisälaitteita ja -painoja) 19 800 kg
Taka-akselipaino 14 800 kg
Etuakselipaino 5 000 kg

Mitat:

Korkeus 2 850 mm
Leveys 2 550 mm
Pituus 9 400 mm
Akseliväli 6 470 mm
Ulkoinen kääntösäde (ilman puskulevyä) 7 100 mm

Moottori:

Volvo Penta TAD880VE
160 kW
EU Stage V
Sähköinen ohjaus
VTG-turbokompressori
Välijäähdytin
Katalysaattori
Elektroninen moottorin suojaus- ja tietojärjestelmä
Ylikuumenemisen ja matalan öljynpaineen varoitusvalo
Avattava konepeitto, jossa automaattisesti avatessa syttyvä valo

Vaihteisto, voimansiirto:

Hydrodynaaminen Ergopower-vaihteisto ZF 6WG-210
Toimintotapa manuaali/automaatti
Momentinmuunnin
Lock-up-automatiikka
Eletroninen vaihteenvalitsin ja hallinta
Ajonopeus 32 km/h tai sopimuksen mukaan (maksimiajonopeus 50 km/h)

Taka-akseli:

Thordab-teli
100 % tasauspyörästönlukko
Kaksipiiriset hydrauliset kuivalevyjarrut
Matalan öljynpaineen varoitusjärjestelmä
Seisontajarru, kuivalevy, vaikutus kardaaniakselille
Hätäjarru optiona yhdessä piirissä
Nelipyöräveto

Polttoainesäiliö:

Polttoainetankki 300 l

Hydrauliikka:

Iqan-ohjattu, kuormantunteva, säätötilavuuksinen järjestelmä
Esiohjaus, sähköisesti esiohjatut venttiilit

Ohjaus:

Hydrostaattinen etupyöräohjaus
Hydrostaattinen, rajavaimennettu runko-ohjaus ±32°

Renkaat:

Koko 17.50R25
Palakuvio

Emäterä:

Terän turvajärjestelmä iskuja vastaan
Pituus 12 j tai 13 j
Tasaterät
Ainepaksuus 25 mm
Korkeus 530 mm + 40 mm
Maavara 450 mm
Teränkääntö, hydrauliikkasynterit 2 kpl
Teränkääntö 66° oikealle ja 64° vasemmalle
Ylikuormasuoja

Ohjaamo:

Kippaava ROPS- ja FOPS-hyväksytty ohjaamo