Veekmas FG 7 C

Veekmas FG 7 C on suunniteltu vaativaan käyttöön maanalaisissa kaivoksissa. Se on jonkin verran voimakkaampi, järeämpi, korkeampi ja leveämpi kuin sen sisarmalli Veekmas FG 5 C. Veekmas FG 7 C on matalaprofiilinen tiehöylä, joka on valmistettu kiinnittäen huomiota sen korkeaan suorituskykyyn ja alhaisiin käyttökustannuksiin.

Voimaa ja tarkkuutta

Tiehöylän vahva runko ja alusta yhdessä kulutusta kestävien komponenttien kanssa tekevät 10 000 kg painoisesta Veekmas FG 7 C -tiehöylästä ideaalisen tiehöylän ahtaisiin kaivosolosuhteisiin. Tekniset ratkaisut tekevät työskentelyn ahtaissa ja tiukkakäännöksisissä kaivostunneleissa helpommaksi ja tehokkaammaksi.

Veekmas FG 7 C -tiehöylän kaikki pyörät ovat vetäviä, ja sen vetojärjestelmä on poikkeuksellisen voimakas ottaen huomioon tiehöylän pienen koon. Runkonivel sijaitsee hytin edessä, mikä helpottaa kääntymistä ja pienentää kääntösädettä. Tiehöylän emäterällä voi kiertää halkaisijaltaan 165 cm ympyrän.

Viihtyisä katos/ohjaamo

Tilava ROPS- ja FOPS-hyväksytty katos tai ohjaamo on turvallinen ja viihtyisä. Hallintalaitteiden sijoittelussa on huomioitu kuljettajaystävällisyys. Nämä ominaisuudet yhdistettyinä poikkeukselliseen ohjattavuuteen tekevät tiehöylästä miellyttävän käyttää unohtamatta tiehöylän erinomaista työskentelynäkyvyyttä.

Teränturva­­järjestelmä iskuja vastaan

Matala öljynpaine ja edistynyt hydrauliikkajärjestelmä, jonka automaattinen hydraulisesti toimiva teräniskunvaimennus parantavat tiehöylän iskunvaimennusominaisuutta tyypillisissä vaativissa kaivosolosuhteissa. Tämä tarkoittaa sitä, että tiehöylän emäterä nousee 10 cm ylöspäin hyppyyttämättä itse tiehöylää, kun terä kohtaa materiaalia, joka on liian kovaa höylätä halutulle tasolle, esimerkiksi esiin työntyvä kivi tai kallio. Tarvittaessa järjestelmä voidaan lukita.

Korkea varustetaso

Vakiovarusteita ovat muun muassa puskulevy, täysin suojattu koneen alusta kahden pohjapanssarin mahdollistamana, etupyörien luistonestojärjestelmä, elektroninen koneenhallintajärjestelmä, monipuolinen teräautomatiikka, säädettävä ja ilmajousitettu istuin sekä umpiohjaamossa avattavat sivuikkunat molemmilla sivuilla. Tiehöylän joystick-ohjaus on käytettävissä työvaihteilla ajettaessa. Lisävarusteita ovat muun muassa automaattisella ilmastoinnilla ja molemmilla puolilla olevilla avattavilla sivuikkunoilla varustettu umpiohjaamo, CD-soitin/radio, automaattinen ilmastointi, jarrut etupyörissä, sammutusjärjestelmät, hydrauliikkajärjestelmän öljynpuhdistusjärjestelmä, tappiterävarustus ja peruutuskamera.

Tekniset tiedot

Paino:

Koneen paino (ilman lisälaitteita ja -painoja) 9 800 kg

Mitat:

Korkeus 2 460 mm
Leveys 2 220 mm
Pituus 7 700 mm
Akseliväli 4 800 mm
Ulkoinen kääntösäde (ilman puskulevyä) 4 450 mm
Ulkoinen kääntösäde (puskulevyn kanssa) 4 950 mm

Moottori:

Deutz TCD 3.6 L4
90 kW / 2 300 rpm
EU Stage IV
Sähköinen ohjaus
Turboahdin
Välijäähdytin
Ylikuumenemisen ja matalan öljynpaineen varoitusvalo
Avattava konepeitto

Vaihteisto, voimansiirto:

Heavy duty -hydrostaattinen vetojärjestelmä, jossa sähköisesti ohjatut hydrauliset vetopumput / hydraulinen vetomoottori
Kaikki pyörät vetävät
Maksimiajonopeus 25 km/h

Etuakseli:

Hydrauliset napamoottorit

Taka-akseli:

Taka-akseli
Planeettanavat
100 % tasauspyörästönlukko
Kaksipiiriset hydrauliset öljykylpyiset märkälevyjarrut
Matalan öljynpaineen varoitusjärjestelmä
Jousikuormitteinen seisonta- ja hätäjarrusovellutus, vaikutus taka-akselille
Nelipyöräveto

Polttoainesäiliö:

Polttoainetankki 150 l

Hydrauliikka:

Iqan-ohjattu, kuormantunteva, säätötilavuuksinen järjestelmä
Esiohjaus, sähköisesti esiohjatut venttiilit

Ohjaus:

Hydrostaattinen etupyöräohjaus
Hydrostaattinen, rajavaimennettu runko-ohjaus ±40°

Renkaat:

Koko 12.00–20
Palakuvio

Emäterä:

Terän turvajärjestelmä iskuja vastaan
Pituus 3 050 mm (10 j)
Tasaterät
Ainepaksuus 20 mm
Korkeus 440 mm + 60 mm
Maavara 300 mm
Teränkääntö, hydrauliikkasylinterit 2 kpl
Teränkääntö 65° oikealle ja 65° vasemmalle
Ylikuormasuoja

Huom! Puskulevy vakiona
Pituus 2 000 mm
Nouseva/laskeva
Hydraulinen hallinta

Ohjaamo:

ROPS- ja FOPS-hyväksytty katos

Lisävarusteena:

Umpiohjaamo