Nyheter

Veekmas Svenska AB sommarschema

Här kommer Veekmas Svenska AB sommarschema: 13–26/6 – Stängt 8/7–2/8 – Stängt Under tiden vi har stängt kommer det finns folk fram till kl. 14.00 som svarar i telefon och delar kommer skickas från Finland. Annars har vi öppet som vanligt.

Läs mer

Vi stärker vår verksamhet i Bålsta

Veekmas Svenska AB stärker sin verksamhet i Bålsta med en teknisk försäljning och support. Peter Alsterstål har gått vidare i sin karriär och nu söker vi en person med kunskap om teknik och teknisk försäljning som förstärkning med till Veekmas Svenska AB. Vi har även utvecklat vår reservdelsförsäljning och lagerverksamhet i Bålsta. Vi har till exempel förbättrat lager med viktiga reservdelar, såsom hydrauliska pumpar, motorer och cylindrar samt glas för flera modeller av väghyvlar.

Läs mer

Veekmas Svenska AB söker finsktalande Technical Sales and Support

Veekmas Svenska AB söker en finsktalande Technical Sales and Support. Tjänsten innebär försäljning och inköp tillsammans med att driva arbetet som rör teknisk support gentemot kunder. Du kommer att arbeta med teknisk produktstöd såväl inom som utanför garantitiden. Du sköter reservdelsbeställningar och -inköp samt hjälper kunder med reservdelar. Tjänsten utgår från kontoret i Bålsta och kan också innebära några resor inom Sverige och till Finland.

Läs mer

Vi får förstärkning av vår tekniska försäljning och support

Veekmas Svenska AB förstärker ytterligare sitt team med en ny medarbetare. Teknisk försäljning och support förstärks med Tommy Lövgren. Han kommer att vara tillgänglig för våra kunder inom motor- och reservdelsförsäljning samt teknisk support den 18 mars. Tommy har tidigare arbetat med teknisk försäljning och har en bra teknisk bakgrund. Vi välkomnar Tommy som en del av vårt Veekmas team!

Läs mer

Veekmas Oy utvecklade en ny väghyvelmodell till Seinäjoki kommun i Finland

Vi har, tillsammans med vår kund, utvecklat en kortare, smidigare 6 hjulsdriven modell. Resultatet är en ny modell som heter Veekmas FG 246. Totallängd är mindre än 9 meter och bas vikten är 19 200 kg. Tillåten maximal totalvikt överstiger 22 ton, så det är en tung maskin för de krävande förhållandena vi har i Norden. Motorn är en kraftfull Perkins med 205 kW med ZF växellåda. Denna modell har blivit mycket omtyckt av Seinäjoki kommun.

Läs mer

Ny medarbetare i kontorsteam hos Veekmas Oy

Vi stärker vårt kontorsteam med en ny medarbetare. Katariina Tyynelä har bachelorutbildning i företagsekonomi och hon ska jobba hos Veekmas Oy som assistent med försäljning, export, inköp och finansiella frågor. Katariina har mycket lång erfarenhet av företagsamhet, och hon har också erfarenhet av exportförsäljning, import och ekonomisk förvaltning. Vi välkomnar Katariina som en del av vårt Veekmas team!

Läs mer

Veekmas Svenska söker finsktalande Technical Sales and Support

Veekmas Svenska AB söker en finsktalande Technical Sales and Support. Tjänsten innebär försäljning och inköp tillsammans med att driva arbetet som rör teknisk support gentemot kunder. Du kommer att arbeta med teknisk produktstöd såväl inom som utanför garantitiden. Du sköter reservdelsbeställningar och -inköp samt hjälper kunder med reservdelar. Tjänsten utgår från kontoret i Bålsta och kan också innebära några resor inom Sverige och till Finland.

Läs mer

Senior Technical Sales and Support har startat i Veekmas Svenska AB

Veekmas Svenska AB har förstärkt sin team med en ny medarbetare. Senior Technical Sales and Support Peter Alsterstål arbetar med väghyvels- och reservdelsförsäljning samt teknisk produktstöd. Peter har en mycket lång erfarenhet av arbete inom teknisk försäljning och produktstöd. Vi välkomnar Peter varmt till Veekmas team!

Läs mer

Vi förstärker vår organisation ytterligare

Vi förstärker vårt tekniska team med en ny medarbetare. Bil- och transportteknikingenjör Arttu Räisänen kommer att arbeta bland annat med reservdelsförsäljning, inköp, produktionstöd och kvalitetskontroll. Arttu har flera års erfarenhet av arbete som besiktningsman och bilreservdelsförsäljare. Vi välkomnar Arttu varmt till Veekmas team!

Läs mer

Arbetsdemonstration av grusvägsunderhåll till minister Anne Berner

Transport- och kommunikationsminister Anne Berner besökte Veekmas Oy för andra gången. Den här gången introducerade vi Berner och parlamentsledamot Hannu Hoskonen om hur man restaurerar gamla grusvägar på ett korrekt och kostnadseffektivt sätt. På ett demonstrativt vis förstärktes centrumdelen först och sedan lyftes gruset som hade runnit ner i vägrensluttningen. Slutligen formades väg ytan plan och sluttande i båda riktningar. Ministern var nu ännu mer övertygad om väghyvelns betydelse när det gäller underhåll av grusvägar. På bilden ser man VD Esa Halttunen (vänster), ministern Anne Berner och parlamentsledamot Hannu Hoskonen som följer arbetsdemonstrationen.

Läs mer

Veekmas Svenska AB flyttar till Bålsta

Veekmas Svenska AB flyttar till en ny egen lokal i Bålsta. Den nya byggnaden ligger nära motorvägen E18, mindre än 50 km från Stockholm. Hela reservdelslagret från Uddevalla kommer att flyttas till Bålsta. Flyttningen kommer att ske veckorna 38 och 39, varigenom reservdelsleveransen kan försenas. Vi hoppas att våra kunder kommer att försöka beställa brådskande reservdelar före eller efter flytten.

Läs mer

Zbigniew Kolakowski gick i pension

Efter många år som teknisk chef för Veekmas Svenska AB, har Zbigniew Kolakowski gott nu i pension. Vi tackar Zbigniew varmt för alla dessa år och önskar honom allt gott. Kari Turunen, som är uppvuxen och bosatt i Sverige, tar över och fortsätter med Zbigniews arbete på den svenska marknaden tillsammans med Veekmas svenska personal och Veekmas Oy i Kitee. Vi välkomnar Kari varmt till det svenska teamet.

Läs mer

Förnyade Veekmas FG 2428 och RG 281 på Svenska Maskinmässan

Förnyade Veekmas FG 2428 samt RG 281 väghyvlar presenteras under Svenska Maskinmässan på Solvalla 31 maj – 2 juni. Se våra maskiner och bekanta er med andra "hyvelkillar" samt vårt mässteam från Sverige och Finland. Vi ses på mässan i vår monter S:64.

Läs mer

Minister Anne Berner fick kunskap om väghyvlar

Anne Berner, transport och kommunikationsminister, besökte Veekmas Oy. Minister Berner har redan tidigare fått vetskap om väghyvlarnas betydelse i det finska vägunderhållet. Under besöket fick ministern ytterligare kunskap om vägnätets underhåll både sommar och vintertid och fick även själv provköra en väghyvel. Hon informerade Veekmas om de senaste nationella nyheterna inom trafik- och vägunderhåll.

Läs mer

Förnyad Veekmas RG 286 på Winter Road Congress i Lahti

Förnyad Veekmas RG 286 väghyvel presenteras på Winter Road Congress i Lahti Sport och Mäss Center den 7–8 februari 2018. Veekmas RG 286 är en välutrustad, sexhjulsdriven och tung väghyvel som är användbar för både snö- och isplogning såväl som underhåll av vägar. Dag 1 kan ni se vår nyaste modell på utställningsområdet utomhus där den även visas i arbete. Dag 2 finns Veekmas RG 286 utställd i mässhallen i monter D4a4.

Läs mer

Mesta köpte tre Veekmas RG 286 väghyvlar

Norska Mesta har fått tre förnyade 6-hjulsdrivna Veekmas RG 286 väghyvlar. Två av dessa levererades till nordligaste Norge, en till Kirkenes och den andra till Storsteinnes. Den tredje maskinen är placerad i Øyer nära Lillehammer. Förnyade RG-väghyvlar har omvänt transmissionssystem som betyder att växellådan har monterats bak på maskinen. Denna placering ger flera väsentliga fördelar såsom bl.a. bättre åtkomlighet vid service samt bättre sikt vid backning. Högre vikt ger bättre körkapacitet. De förnyade RG väghyvlarna är utrustade med avancerat IQAN kontroll- och övervakningssystem.

Läs mer

Förnyade Veekmas RG väghyvlar

Veekmas RG 281 och RG 286 väghyvlar har genomgått en betydande förnyelseprocess. Nu är växellådan placerad bak på maskinen även på RG-väghyvlar. Detta ger flera väsentliga fördelar, såsom enklare underhåll och bättre sikt vid backning. Motorhuven är nydesignad och anpassad till denna förändring. Maskinens högre vikt förbättrar körkapaciteten. RG-väghyvlar har nu också ett avancerat IQAN funktions- och övervakningssystem.

Läs mer

Tio år sedan affärsförvärvet

För tio år sedan förvärvade vårt familjeföretag Veekmas Oy från statligt ägda Patria hela deras väghyvelverksamhet som ägde rum i Vammala, Finland samt i Uddevalla, Sverige. I samband med förvärvet blev Veekmas Oy Nordens enda väghyveltillverkare. Vi fördubblade vår storlek på ett ögonblick.

Läs mer

Veekmas Oy har fått en order från Norge på tre väghyvlar

Veekmas Oy har fått en order från Norge på tre sexhjulsdrivna väghyvlar Veekmas RG 286. Väghyvlarna har beställts av Mesta som är Norges största företag när det gäller vägbyggnad och vägunderhåll. Väghyvlarna ska levereras i slutet av 2017. Två av maskinerna levereras till Nordnorge och den tredje till annan plats i landet. Veekmas återförsäljare i Norge är Hesselberg Maskin AS.

Läs mer

Förnyad Veekmas FG 2428 och Veekmas RG 281 på MaskinExpo 2017

Vi ställer ut väghyvlarna Veekmas RG 281 samt en förnyad Veekmas FG 2428 på MaskinExpo i STOXA 18–20 maj 2017. Se våra väghyvlar och bekanta er med andra "hyvelkillar" samt vårt mässteam från Sverige och Finland. Vi ses på MaskinExpo i vår monterplats # 1616!

Läs mer

Veekmas FG 2428 har förnyats

Den nya Veekmas FG 2428 har som alternativ en 210 kW Volvo dieselmotor som uppfyller EU Steg IV miljökrav. Maskinen har en nydesignad motorhuv och en modifierad ram samt svängbord. Den högre framramen ger större frigång för hyvelbladet som även får bättre rörlighet än tidigare. Väghyveln har kraftigt förbättrad bromseffekt som ökar säkerheten och förlänger bromsklossarnas livslängd avsevärt.

Läs mer

Ny assistent har anställts på Veekmas Oy

Vi förstärker nu vår organisation med en ny medarbetare. Högskoleekonom Anne Mustonen has anställts på Veekmas Oy som ny assistent. Hon kommer främst att arbeta inom försäljning, export och ekonomi. Anne har flera års erfarenhet av ekonomiförvaltning och som assistent på ledningsnivå. Vi välkomnar henne varmt till Veekmas team!

Läs mer

Ny teknisk ingenjör har anställts på Veekmas Oy

Vi förstärker vår organisation med en ny medarbetare, maskiningenjör Sami Kvick. Sami har flera års erfarenhet inom branschen för speciella fordon. Han kommer att fokusera på olika tekniska uppgifter hos Veekmas Oy. Vi välkomnar honom varmt till Veekmas team!

Läs mer

Veekmas Oy deltar på MINExpo 2016 -mässan i Las Vegas

Veekmas Oy har en liten monter på världens största gruvmässa, MINExpo 2016, som äger rum vart fjärde år i Las Vegas. Om du besöker MINExpo 2016, kom och besök oss i vår monter #5710. MINExpo 2016 äger rum den 26–28 september 2016 på Las Vegas Convention Center.

Läs mer

Veekmas FG 2428 och Veekmas RG 281 på MaskinExpo 2016

Vi ställer ut Veekmas FG 2428 och Veekmas RG 281 väghyvlar på Maskin Expo i STOXA 26–28 maj 2016. Se våra väghyvlar och bekanta er med andra "hyvelkillar" samt vårt mässteam från Sverige och Finland. Vi ses på Maskin Expo i vår monter # 2134!

Läs mer

Veekmas FG 15 C till Zinkgruvan Mining AB

Veekmas Oy har levererat en lågprofil UG väghyvel Veekmas FG 15 C till Zinkgruvan Mining AB i Sverige. Maskinen är Zinkgruvan Mining AB:s andra Veekmas FG 15 C. Veekmas FG 15 C representerar företagets största UG väghyvelmodell med höjder från 2660 till 2710 mm, vändradie på 7075 mm, vikt 19 000 kg samt Volvo Penta TAD870VE steg IV motor med effekt på 160 kW.

Läs mer

Veekmas FG 2428 på Vintervägmässan i Tampere, Finland

Kom och se Veekmas FG 2428 väghyvel på Vintervägmässan i Tammerfors Mäss- och Sportcentrum 17 och 18 februari, 2016. Veekmas FG 2428 är en välutrustad och robust väghyvel som har designats för både tuff isrivning och traditionellt vägunderhåll sommartid. Välkommen till monter 320 och bekanta dig med den allsidiga väghyveln.

Läs mer

En ny gruvväghyvel Veekmas FG 5 C levererad till Zawar Mines i Indien

Mottagandet av en ny Veekmas FG 5 C i Zawar Mines skedde under en traditionell ceremoni i november 2015. Väghyveln är 199 cm hög och väger 8 500 kg. Det är en fyrhjulsdriven lågbyggd maskin utformad för krävande underjordiska gruvdriftsförhållanden. Väghyveln är utrustad med Deutz BF4M dieselmotor på 75 kW. Veekmas Oy är representerat i Indien av Normet.

Läs mer

Veekmas Oy har fått nya beställningar för gruvväghyvlar

Veekmas Oy har fått flera nya beställningar för gruvväghyvlar från Uzbekistan och Ryssland. Gruvväghyvlarna ska levereras till båda länderna under våren. Veekmas Oy har flera gruvväghyvelmodeller i produktion. Hyvlarna skall levereras under våren och vintern till flera olika länder. Veekmas Oy representeras i Uzbekistan och Ryssland av Normet.

Läs mer

Stor efterfrågan på Veekmas-gruvväghyvlar

Veekmas Oy har flera gruvväghyvelmodeller i produktion. Den minsta låg-profil modellen Veekmas FG 5 C, som kommer att levereras till en kund Indien, lämnar fabriken denna vecka. För en vecka sedan har Veekmas Oy fått sin första order från Turkiet. Veekmas FG 7 C kommer att levereras i början av 2016. Vidare erhöll Veekmas Oy nyligen en order från Sverige på sin största gruvväghyvel Veekmas FG 15 C. Maskinen kommer att levereras till Zinkgruvan Mining AB i januari 2016. Veekmas Ltd representeras i Indien och Turkiet av Normet och i Sverige genom det egna dotterbolaget Veekmas Svenska AB.

Läs mer

Ny Veekmas får högt betyg

Entreprenören Fredrik Nilsson i Köttsjöns Gräv AB fått sin nya Veekmas FG 2428 i maj detta år. Läs mer i Trucking Scandinavia här.

Läs mer

Extrautrustning för Veekmas väghyvlar nu på vår webbsida

Extrautrustning för Veekmas väghyvlar finns nu på vår webbsida under rubriken "Extra utrustning". Vi har länkat broschyrer och bilder gällande extrautrustning till sidan där ytterligare information kan hittas. Förutom dessa utrustningar, levererar vi ett brett utbud av olika typer av tillbehör; från montageplattor för hårdmetalltappar till Sound Systems.

Läs mer

Vi önskar solig och varm sommar!

Under hela sommartiden tillhandahåller vi reservdelar och svarar på servicefrågor samt förfrågningar gällande nya och begagnade väghyvlar. Vi har flera begagnade maskiner tillgängliga med korta leveranstider. Vi önskar er alla solig och varm sommar!

Läs mer

Förnyad Veekmas RG 281 och Veekmas RG 286

Veekmas RG 281 och Veekmas RG 286 har förnyats. De båda modellerna har nu lastkännande hydraulsystem med samma funktionella princip som på Veekmas FG 2428. Dessutom är nu hydrauliska block placerade framtill (tidigare under hytten) och väghyvlarna har, precis som Veekmas FG 2428, JIC kopplingar för att underlätta service.

Läs mer

Veekmas FG 2428 och Veekmas RG 286 på MaskinExpo 2014

Vi ställer ut en fyrhjulsdriven Veekmas FG 2428 väghyvel och en sexhjulsdriven Veekmas RG 286 väghyvel på MaskinExpo i STOXA, 22–24 maj 2014. Veekmas FG 2428 är en efterföljare till FG 2327 S. Veekmas FG 2428 väghyveln har bland annat nydesignad motorhuv, ny färgkombination, bättre serviceåtkomlighet under hytt, förnyad strömbrytarpanel samt extra belysning. Kom och se våra väghyvelmodeller! Vi ses på MaskinExpo 2014 i monter # 2138!

Läs mer